4 de maig 2014

Gall d'indi a la planxa amb chutney de poma

És un plat on la guarnició és quasi més important que el tall. Apren  a fer un bon chutney.

Ei per cert! Una poma al dia, allarga la vida!.

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 25 minuts
  • Dificultats: Fàcil

Ingredients (per a 2 comensals)
  • GALL D'INDI (pit en filets de 2-3 unitats per persona)
  • POMA (1)
  • CEBA (1/2 tipus Figueres)
  • CANYELLA (un polsim)
  • PEBRE (negre en molinet)
  • VINAGRE (un raig, de Xerès o de Mòdena)
  • RÚCULA (per guarnir)
  • BITXO (1 o 2 al gust)
  • SUCRE MORÈ (1 cullerada de postre)
  • OLI d'oliva verge extra (o.v.e)
  • SAL
  • MANTEGA (1 cullera de postre)
Elaboració (temps estimat elaboració 25 minuts)
  • Pelem i tallem a daus petits la ceba. Fem el mateix amb la poma, però en aquest cas els daus els farem una mica més grans.
  • Posem en una paella una mica de mantega, quan es fongui hi ofeguem la ceba. Quan sigui daurada afegim la poma, i ho deixem a foc mig. Salpebrem i posem un polsim de canyella. Afegim un bitxo o dos (de caniena) en trocets ben petits, un raig de vinagre i el sucre morè. Deixem reduir i que tot quedi lligat. Si queda massa sec podem afegir unes gotes d'aigua i deixar suar tot amb la paella tapada.
  • Posem a escalfar una planxa a banda, amb una mica d'oli, salpebrem el gall d'indi i quan sigui ben calenta fem els talls.
  • Emplatem amb el chutney, el gall d'indi per damunt i afegim unes fulles, en aquest cas, de rúcula o bé d'enciam, escarola o el que vingui de gust.
Quins estris farem servir
  • Paella
  • Planxa
Consells

Com ja hem comentat abans és un plat on la guarnició és quasi més important que tall, ja que aportarà aquest contrast entre dolç, agre i picant que ens resultarà d'allò més sorprenent. Podem fer el chutney amb qualsevol fruita com préssec o mango, i es pot servir en fred o en calent, i per acompanyar qualsevol carn o peix.

Cuida't t'informa

El gall d’indi nutricionalment és molt similar al pollastre. És una carn magra, poc greixosa i amb un sabor intens, rica en proteïnes i es recomana el seu consum en dietes de control de pes.
La poma és una fruita que d’entrada ja dóna una imatge d’aliment saludable i és ben cert! És una fruita principalment rica en vitamina C i potassi. Si es menja amb pell ens ajudarà a controlar els nivells de colesterol ja que hi ha pectina (tipus de fibra).

Cuida't cuinan recepta núm. 18

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly