Ei per cert! Una poma al dia, allarga la vida!.
|
|
|
Ingredients (per a 2 comensals)
- GALL D'INDI (pit en filets de 2-3 unitats per persona)
- POMA (1)
- CEBA (1/2 tipus Figueres)
- CANYELLA (un polsim)
- PEBRE (negre en molinet)
- VINAGRE (un raig, de Xerès o de Mòdena)
- RÚCULA (per guarnir)
- BITXO (1 o 2 al gust)
- SUCRE MORÈ (1 cullerada de postre)
- OLI d'oliva verge extra (o.v.e)
- SAL
- MANTEGA (1 cullera de postre)
- Pelem i tallem a daus petits la ceba. Fem el mateix amb la poma, però en aquest cas els daus els farem una mica més grans.
- Posem en una paella una mica de mantega, quan es fongui hi ofeguem la ceba. Quan sigui daurada afegim la poma, i ho deixem a foc mig. Salpebrem i posem un polsim de canyella. Afegim un bitxo o dos (de caniena) en trocets ben petits, un raig de vinagre i el sucre morè. Deixem reduir i que tot quedi lligat. Si queda massa sec podem afegir unes gotes d'aigua i deixar suar tot amb la paella tapada.
- Posem a escalfar una planxa a banda, amb una mica d'oli, salpebrem el gall d'indi i quan sigui ben calenta fem els talls.
- Emplatem amb el chutney, el gall d'indi per damunt i afegim unes fulles, en aquest cas, de rúcula o bé d'enciam, escarola o el que vingui de gust.
Quins estris farem servir
- Paella
- Planxa
Com ja hem comentat abans és un plat on la guarnició és quasi més important que tall, ja que aportarà aquest contrast entre dolç, agre i picant que ens resultarà d'allò més sorprenent. Podem fer el chutney amb qualsevol fruita com préssec o mango, i es pot servir en fred o en calent, i per acompanyar qualsevol carn o peix.
Cuida't t'informa
El gall d’indi nutricionalment és molt similar al pollastre. És una carn magra, poc greixosa i amb un sabor intens, rica en proteïnes i es recomana el seu consum en dietes de control de pes.
La poma és una fruita que d’entrada ja dóna una imatge d’aliment saludable i és ben cert! És una fruita principalment rica en vitamina C i potassi. Si es menja amb pell ens ajudarà a controlar els nivells de colesterol ja que hi ha pectina (tipus de fibra).
Cuida't cuinan recepta núm. 18
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.