Ei per cert! Els vampirs tenen por als alls! Alls, alls fora alls! com diu la cançó de la Trinca “Els Vampirs” de l’àlbum Xauxa de la Trinca .
|
|
|
Ingredients (per a 5 comensals)
- TALLARINS (frescos a l'ou, uns 400 grams)
- CARN PICADA (de vedella uns 400 grams)
- ALL (2 unitats, pelats i tallats
- CEBA ( 1 mitjaneta o gran)
- TOMÀQUET ( 8 de penjar grans)
- ESPINACS (uns 200 grams)
- FORMATGE PARMEGGIANO
- SAL
- OLI d'oliva verge extra (o.v.e)
- VI NEGRE
- ORENGA
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 30 minuts)
- Pelem i tallem els tomàquets a daus. Si no ens fa res podem mantenir la pell. Els pelem tallant-los en quatre i amb cura passant el ganivet arran de pell, per aprofitar el màxim. I reservem.
- Tallem la ceba en petits daus. Pelem i tallem els alls i els posem en una paella amb oli d'o.v.e i els daurem una mica, llavors afegim la ceba i ho ofeguem tot.
- Quan sigui daurada la ceba afegim la carn i ho fem tot. Ho salpebrem i li afegim una mica d'orenga que quedi ben aromatitzat. Podem afegir un raig de vi negre, removem per a que evapori bé l'alcohol.
- En altra paella posem una mica d'oli i quan sigui ben calent fem el tomàquet, li afegim una mica de sal i sucre i deixem que perdi una mica d'aigua, i quan agafi color el reservem.
- En un cassó gran o una olla posem l'aigua a escalfar i quan arrenqui el bull afegim la pasta, en 3 minuts estarà feta.
- Mentre es fa la pasta, en una paella calenta passem les fulles d'espinacs amb una mica de sal i unes gotes d'oli quan s'enfosqueixin una mica les traiem del foc perquè ja estaran fetes.
- Emplatem, posem la carn al fons, per damunt la pasta ja escorreguda, la salsa de tomàquet, els espinacs i uns talls de formatge tipus parma o altre curat, tallat amb un pelador o a ganivet i llestos!
- Paella
- Olla
- Pelador
Consells
Si t'agraden els espinacs crus no dubtis en posar-los directament al plat, bens nets primer. Li aportaran un gust intens i un punt fresc i cruixent al plat.
Cuida't t'informa
Depenent quina sigui la forma d’elaborar els plats de pasta, les propietats nutricionals seran diferents.
La pasta és rica en hidrats de carboni i el seu consum dóna sensació de sacietat; si la combinem amb altres aliments rics en proteïnes, vitamines i minerals, greixos saludables i fibra podem fer que el plat elaborat amb pasta sigui complet i saludable com és el cas d’aquesta recepta ja que s’ha utilitzat oli d’oliva, espinacs, tomàquet i carn.Cuida't t'informa
Depenent quina sigui la forma d’elaborar els plats de pasta, les propietats nutricionals seran diferents.
Cuida't cuinant recepta núm 17
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.