1 de maig 2014

Tagliatelle e tricolore

Els plat de pasta sempre resulten i agraden a tothom

Ei per cert! Els vampirs tenen por als alls! Alls, alls fora alls! com diu la cançó de la Trinca “Els Vampirs” de l’àlbum Xauxa de la Trinca .

  • Comensals: 5
  • Elaboració: 30 minuts
  • Dificultats: Fàcil

Ingredients (per a 5 comensals)
  • TALLARINS (frescos a l'ou, uns 400 grams)
  • CARN PICADA (de vedella uns 400 grams)
  • ALL (2 unitats, pelats i tallats
  • CEBA ( 1 mitjaneta o gran)
  • TOMÀQUET ( 8 de penjar grans)
  • ESPINACS (uns 200 grams)
  • FORMATGE PARMEGGIANO
  • SAL
  • OLI d'oliva verge extra (o.v.e)
  • VI NEGRE
  • ORENGA
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 30 minuts)
  • Pelem i tallem els tomàquets a daus. Si no ens fa res podem mantenir la pell. Els pelem tallant-los en quatre i amb cura passant el ganivet arran de pell, per aprofitar el màxim. I reservem.
  • Tallem la ceba en petits daus. Pelem i tallem els alls i els posem en una paella amb oli d'o.v.e i els daurem una mica, llavors afegim la ceba i ho ofeguem tot.
  • Quan sigui daurada la ceba afegim la carn i ho fem tot. Ho salpebrem i li afegim una mica d'orenga que quedi ben aromatitzat. Podem afegir un raig de vi negre, removem per a que evapori bé l'alcohol.
  • En altra paella posem una mica d'oli i quan sigui ben calent fem el tomàquet, li afegim una mica de sal i sucre i deixem que perdi una mica d'aigua, i quan agafi color el reservem.
  • En un cassó gran o una olla posem l'aigua a escalfar i quan arrenqui el bull afegim la pasta, en 3 minuts estarà feta.
  • Mentre es fa la pasta, en una paella calenta passem les fulles d'espinacs amb una mica de sal i unes gotes d'oli quan s'enfosqueixin una mica les traiem del foc perquè ja estaran fetes.
  • Emplatem, posem la carn al fons, per damunt la pasta ja escorreguda, la salsa de tomàquet, els espinacs i uns talls de formatge tipus parma o altre curat, tallat amb un pelador o a ganivet i llestos!
Quins estris farem servir
  • Paella
  • Olla
  • Pelador
Consells
Si t'agraden els espinacs crus no dubtis en posar-los directament al plat, bens nets primer. Li aportaran un gust intens i un punt fresc i cruixent al plat.

Cuida't t'informa
Depenent quina sigui la forma d’elaborar els plats de pasta, les propietats nutricionals seran diferents.
La pasta és rica en hidrats de carboni i el seu consum dóna sensació de sacietat; si la combinem amb altres aliments rics en proteïnes, vitamines i minerals, greixos saludables i fibra podem fer que el plat elaborat amb pasta sigui complet i saludable com és el cas d’aquesta recepta ja que s’ha utilitzat oli d’oliva, espinacs, tomàquet i carn.

Cuida't cuinant recepta núm 17




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly