1 de juny 2014

Fesols amb tomàquet, porros i bitxo


El bitxo li dona a aquest plat un punt interessant.

Ei per cert! Del porro ho podem aprofitar tot, la part més verda també es menja, només necessita una mica més de cocció!

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 20 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • FESOLS (blancs en conserva uns 250 grams, mig pot)
  • PORRO (mig)
  • TOMÀQUET (una llauna 400 grams de tomàquet trossejat)
  • BROU VEGETAL (1/2 Litre, de brick o fet a casa) 
  • VI BLANC (mig got aprox. Uns 100 ml) 
  • PEBRE VERMELL (en pols D.O de la Vera) 
  • BITXO (1 o 2 en conserva) 
  • JULIVERT (un polsim, fresc millor) 
  • SAL 
  • OLI O.V.E 
Elaboració (temps estimat elaboració 20 minuts)

  • Netegem el porro i el tallem.
  • Pelem i tallem a daus el tomàquet.
  • En un cassó posem l'oli a calentar. Quan sigui calent ofeguem el porro i, quan sigui daurat afegim el tomàquet i deixem fer una mica afegint una mica de sal i sucre si cal. 
  • Quan les verdures agafin color, i s'enganxin una mica afegim el vi blanc, deixem que s'evapori. Llavors afegim una mica de pebre vermell i el brou vegetal.
  • Quan vagi agafant calor afegim els fesols, ja cuits, esbandits i escorreguts, si volem podem afegir una fulla de llorer. Deixem que es faci una mica a foc baix. Rectifiquem de sal i llest.
  • Emplatem en un plat fons o bol, amb una mica de julivert picat per sobre i guarnim amb un bitxo en conserva.
Quins estris farem servir
  • Cassó
Consells

És un plat de fesols estofats que tant podem fer amb fesols ja cuits o amb l'olla de pressió si en fem servir de secs. Si no ens agrada trobar les verdures senceres, abans d'afegir els fesols podem passar-es pel turmix i seguir amb el mateix procés.

El bitxo ens aportarà el picant però també equilibri en boca i facilitarà la digestió.

Cuida't t'informa

Els fesols és un tipus de llegum ric en hidrats de carboni complexos, proteïnes, vitamines i minerals com el potassi, el ferro i el magnesi (important per als ossos). El seu consum ens proporciona un efecte saciant, ideal per al control de pes.

El porro és una hortalissa amb un contingut calòric molt baix i ric en fibra, cosa que fa que tingui un efecte saciant i sigui molt recomanat per dietes de control de pes. És ric en potassi, magnesi i vitamina B12 i C. És un aliment diürètic i molt recomanable per a les embarassades i esportistes. És molt útil a la cuina ja que el podem incloure en moltes receptes pel seu gust suau.

Cuida't cuinant recepta núm 19


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly