El bitxo li dona a aquest plat un punt interessant.
Ei per cert! Del porro ho podem aprofitar tot, la part més verda també es menja, només necessita una mica més de cocció!
|
|
|
- FESOLS (blancs en conserva uns 250 grams, mig pot)
- PORRO (mig)
- TOMÀQUET (una llauna 400 grams de tomàquet trossejat)
- BROU VEGETAL (1/2 Litre, de brick o fet a casa)
- VI BLANC (mig got aprox. Uns 100 ml)
- PEBRE VERMELL (en pols D.O de la Vera)
- BITXO (1 o 2 en conserva)
- JULIVERT (un polsim, fresc millor)
- SAL
- OLI O.V.E
Elaboració (temps estimat elaboració 20 minuts)
- Netegem el porro i el tallem.
- Pelem i tallem a daus el tomàquet.
- En un cassó posem l'oli a calentar. Quan sigui calent ofeguem el porro i, quan sigui daurat afegim el tomàquet i deixem fer una mica afegint una mica de sal i sucre si cal.
- Quan les verdures agafin color, i s'enganxin una mica afegim el vi blanc, deixem que s'evapori. Llavors afegim una mica de pebre vermell i el brou vegetal.
- Quan vagi agafant calor afegim els fesols, ja cuits, esbandits i escorreguts, si volem podem afegir una fulla de llorer. Deixem que es faci una mica a foc baix. Rectifiquem de sal i llest.
- Emplatem en un plat fons o bol, amb una mica de julivert picat per sobre i guarnim amb un bitxo en conserva.
Quins estris farem servir
- Cassó
Consells
És un plat de fesols estofats que tant podem fer amb fesols ja cuits o amb l'olla de pressió si en fem servir de secs. Si no ens agrada trobar les verdures senceres, abans d'afegir els fesols podem passar-es pel turmix i seguir amb el mateix procés.
El bitxo ens aportarà el picant però també equilibri en boca i facilitarà la digestió.
Cuida't t'informa
Els fesols és un tipus de llegum ric en hidrats de carboni complexos, proteïnes, vitamines i minerals com el potassi, el ferro i el magnesi (important per als ossos). El seu consum ens proporciona un efecte saciant, ideal per al control de pes.
El porro és una hortalissa amb un contingut calòric molt baix i ric en fibra, cosa que fa que tingui un efecte saciant i sigui molt recomanat per dietes de control de pes. És ric en potassi, magnesi i vitamina B12 i C. És un aliment diürètic i molt recomanable per a les embarassades i esportistes. És molt útil a la cuina ja que el podem incloure en moltes receptes pel seu gust suau.
Cuida't cuinant recepta núm 19
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.