23 de nov. 2014

Broqueta grega amb dues salses de iogurt

Una combinació de primera, us atreviu amb el falafel!!

Ei per cert! La farigola afavoreix la digestió i evita les flatulències.



  • Comensals: 2
  • Elaboració: 40 minuts
  • Dificultat: Mitjà


Ingredients (per a 2 comensals)
  • BRÒQUIL (unes 4 flors per broqueta)
  • CARN PICADA (de vedella, uns 200 grams)
  • CIGRONS (cuits uns 200 grams, mig pot)
  • CEBA (mitja tipus figueres)
  • IOGURT  ( 1 natural descremat)
  • MEL
  • LLIMONA
  • JULIVERT
  • PEBRE VERMELL EN POLS (de la Vera)
  • PEBRE NEGRE molt
  • COMÍ
  • HERBES DE SANTA MARIA
  • ROMANÍ
  • FARIGOLA
  • ALL (1 o 2, pelats i tallats ben petits)
  • FARINA (1 o 2 cullerades soperes)
Elaboració (Temps estimat elaboració 40 minuts)
  • Netejem i tallem les flors del bròquil.
  • Pelem i tallem ben petit, a brunoise, la ceba i l'all, i piquem també el julivert, i reservem.
  • Netejem i escorrem els cigrons. Llavors els posem en un got per triturar, afegim la ceba, l'all i el julivert, una mica de sal, pebre negre,  pebre vermell i una punta de comí. Ho triturem amb el turmix fins que quedi una pasta homogènia. Seguidament, amb les mans, anem espessint afegint la farina, fins que quedi una massa compacta i no s'enganxi molt a les mans. Fem porcions en forma de bola i les reservem al frigo.
  • Mentre esperem posem un cassó al foc amb aigua i sal, i portem al bull. Quan arrenqui el bull posem el bròquil i deixem coure uns 3-4 min. Ha de quedar al dente.
  • Mentres es cou la coliflor amb la carn, posem la sal, pebre, comí, romaní, farigola, herbes de santa maría i una mica de ratllat. Ho barrejem tot i fem boles com mandonguilles. Posem en una paella una mica d'oli o.v.e, i quan sigui calent saltem bé les mandonguilles.
  • Al mateix temps en una planxa ben calenta, posem també una mica d'oli o.v.e i anem fent les boles de cigrons (falafel). Que quedin daurades.
  • Podem passar una mica la coliflor per la mateixa planxa.
  • Treiem les mandonguilles ja fetes, i en dos bols posem una mica de iogurt repartit, en un li posem un raig de llimona espremuda julivert picat, sal i pebre negre molt, i si volem també una mica d'all ben picat. En l'altre posem el iogurt, amb julivert picat i un raig de mel.
  • Emplatem, disposant la coliflor, el falafel i la mandonguilla a les broquetes i servint per separat les salses de iogurt.
Quins estris farem servir
  • Cassó
  • Plantxa
  • Paella
Consells
És un plat de influència, grega i otomana que trobarem arreu de països de la conca Mediterrània. Hem volgut alleugerar la recepta per exemple fent el falafel a la planxa i no fregit que és l'original, i també fent servir un iogurt descremat i no un autèntic grec que és molt cremós. O fent servir carn de vedella i no de corder, l'elecció és particular.


Cuida't t'informa
Els cigrons són un tipus de llegum amb un elevat contingut calòric, ric en hidrats de carboni, proteïnes i greixos saludables que ajuden a regular els nivells de colesterol. Els hidrats de carboni són d’absorció lenta cosa que fa que estigui indicat el seu  consum per a persones diabètiques i fins i tot per a dietes d’aprimament ja que i er calòrics, s’absorbeixen lentament, tenen efecte saciant i ajuden a regular els nivells de glucosa en sang i que no hi hagi desequilibris. Si barregem els cigrons amb
cereals com el cuscús, obtindrem proteïnes d’alt valor biològic. Els cigrons són rics en ferro, potassi, calci, vitamines del grup B. Degut al seu contingut en fibra soluble, fa que siguin bons per a millorar el trànsit intestinal i problemes de còlon.

Cuida't cuinant recepta núm. 21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly