18 de març 2014

Salmó i albergínia a la planxa amb pesto de codonyat

Plat amb un toc de dolçor que fa que sigui deliciós.

Ei per cert! Els codonys eren símbols de sort i era un element de ritual en els casaments; els romans donaven codonyat als recent casats per assegurar dies feliços.

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals) 
  • Salmó fresc (2 lloms)250,00 gr. 
  • Albergínia (mitja) 8 talls 
  • Codonyat 20,00 gr. 
  • Oli verge 
  • Sal escames Pebre (bastant) 
  • Vinagre balsàmic
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts) 
  • Tallem l'albergínia a rodanxes d'uns 0,5 cm, les salem i les deixem suar.
  • Posem la planxa a foc i calentem ben fort.
  • Fem el pesto amb el codonyat, un all (o mig ,al gust) una cullerada d'oli, una punta de sal i una cullaradeta de vinagre i ho passem tot pel morter fins fer una pasta homogènia i reservem.
  • Posem el salmó a la planxa pel costat sense pell i el deixem que es faci amb el seu propi greix; el tombem quan hagi canviat de color fins la meitat del gruix més o menys i el fem per la part de la pell. Podem repetir l'operació aquest cop amb el foc una mica més baix i fins al nostre punt de cocció ideal.
  • Mentrestant es fa el salmó podem posar l'albergínia al micro uns dos minuts o bé també en una banda de la mateixa planxa i anant tombant.
  • Emplatem posant dos rodanxes d'albergínia a la base i part del salmó per sobre i de nou la resta de l'albergínia i del salmó. Ho salpebrem tot i posem unes cullerades del pesto de codonyat.
Consells 
El salmó és greixós és per això que no fa falta posar oli a la planxa o la paella. Per a fer-li una crosteta és ideal que l'estri estigui ben calent abans de posar a cuinar el salmó. Dependrà del gruix de la peça del salmó però amb uns 2-3cm uns 2 minuts de cocció per banda quedarà ideal.
Per donar color i completar el plat afegim una mica d'amanida.

Cuida't t'informa
El salmó és un peix blau (gras) amb un alt contingut de omega-3 que ens ajuda a combatre els nivells de colesterol. Conté proteïnes d’alt valor biològic, vitamines liposolubles (A,E,D) i alguns minerals com ferro, calci, iode, magnesi… Com a inconvenient cal dir que un contingut elevat de purines i per aquest motiu no es recomana a persones amb uns nivells alts de àcid úric ja que podria donar un brot de gota.

L’albergínia, la major part és aigua (92%) per tant podem dir que és baixa en caloríes, rica en fibra, vitamines, minerals (potassi i calci necessaris per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i activitat muscular).
Cuida't cuinant recepta Núm. 4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly