18 d’abr. 2014

Calamars farcits de verdures i gambes amb arròs i curri

Encara que no us agradi el peix aquest plat és un combinat excel.lent.

Ei per cert! Una mica d’història amb el curry la de l'ex jugador de la NBA Wardell Stephen Curry, conegut com "Dell Curry"

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 35 minuts
  • Dificultats: Fàcil


Ingredients ( per a 2 comensals)
  • Calamar (2 de ració, sense netejar, uns 400 grams)
  • Pebrot vermell (un tros) 
  • Espinacs (uns 100 grams) 
  • Ceba (mitja i una mica més per la salsa)
  • All (1 all pelat)
  • Gambes (netes i congelades, 200 grams)
  • Arròs (1 tassa o got de cafè)
  • Curri en pols
  • Llet descremada (un got, uns 200 ml)
  • Mantega
  • Oli oliva verge extra (o.v.e)
  • Sal
  • Pebre (negre en molinet)
  • Pebre vermell (en pols D.O de la Vera)
  • Sucre
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 35 minuts)
  • Descongelem les gambes, o bé ho fem unes hores abans i en nevera, o bé si volem anar ràpid les passem per aigua freda per sota de l'aixeta. Que quedin tendres però que no es desfacin.
  • Tallem part de la ceba i el pebrot a brunoise (en daus petits). Posem unes gotes d'oli o.v.e en una paella i ofeguem aquestes verdures.
  • Mentrestant posem un cassó amb aigua i sal i el portem al bull; llavors afegim l'arròs. Estarà llest en uns 12 minuts.
  • Alhora netegem els calamars. Traiem les aletes i les potes i reservem. Traiem la pell (no és indispensable), els buidem i els hi donem la volta, i els esbandim bé amb aigua freda. Llavors netegem també les aletes i les potes, i després les tallem en trossos petits.
  • Afegim els trocets de calamar a les verdures ofegades ("potxades") i ho acabem de fer tot alhora.
  • En aquesta mateixa paella de verdures podem posar els espinacs amb una punta de sal. Quan les fulles es tornin tendres i amb un color més fosc ja estaran. Llavors reservem aquestes verdures. 
  • En la mateixa paella, ja sense verdures, afegim unes gotes d'oli i l'all tallat a làmines, quan sigui ben calent i estigui daurat afegim les gambes, ho salpebrem, posem una punta de pebre vermell en pols (si és D.O de la Vera millor), ho saltegem i li posem un raig de brandi. En quant hagi evaporat l'alcohol ho traiem (uns 30 segons). Llavors ho barregem tot amb les verdures.
  • Farcim els calamars i tanquem amb un escuradents.
  • Un cop l'arròs estigui bullit el traiem i el passem per aigua freda, que quedi solt.
  • En una paella posem la mantega i deixem que es desfaci, llavors afegim la resta de ceba tallada ben petita i la ofeguem. Quan estigui daurada afegim una mica de curri i afegim la llet, una mica sucre i una punta de sal i deixem reduir que quedi una mica espès.
  • En la paella de la farça calentem unes gotes d'oli i quan sigui ben calent posem els calamars i els fem per tots els costats. 
  • Emplatem posant l'arròs a la base amb una mica de salsa de curri i els calamars per damunt i de nou afegim una mica més de curri.
Quins estris farem servir
  • Cassò
  • Paella
Consells
Quan fem la salsa de curri si ens agrada picant podem afegir un bitxo quan ofeguem la ceba i la resta igual. També si tenim una llima a mà podem afegir unes gotes que aromatitzaran aquesta salsa.
Podem fer servir tant llet com nata, que quedarà més melós. L'ideal seria fer servir llet de coco que podem trobar al supermercat.

Cuida't t'informa
El calamar el trobem classificat dins la família del marisc, és ric en proteïnes, amb un baix contingut calòric. Conté vitamines (sobretot del grup B) i minerals com el seleni (antioxidant, important per a la prevenció de malalties cardiovasculars i estimular el sistema immunològic).
El curry, és una barreja d'espècies que no pot faltar en la gastronomia de l’Índia que conté cúrcuma, coriandre, mostassa… entre d’altres formant una barreja dolça o picant.

Cuida't Cuinant recepta Núm. 14

1 comentari:

  1. Susana4/25/2014

    Avui per dinar fem aquest plat. I per sopar un altre cop les sardinetes jijijiji avui anem de peix a casa ;) a veure si ens enrecordem de fer la foto pq de les llonces de porc ens vam recordar quanja no hi eren ; ;p

    ResponElimina

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly