7 de juny 2014

Verat amb crema de col-i-flor i prèssec amb teriyaki

Un bon contrast, el peix i la fruita,  no us el podeu perdre.

Ei per cert! La salsa Teriyaki és una tècnica de cocció de la cuina Japonesa.



  • Comensals: 2
  • Elaboració: 25 minuts
  • Dificultats: Fàcil


Ingredients (per a 2 comensals)
  • VERAT ( 2 verats, un per persona, nets i filetejats)
  • COLIFLOR (uns 350 grams)
  • PRÉSSEC ( 1-2 meitats de préssec en conserva)
  • SALSA TERIYAKI (2 cullerades soperes)
  • SAL
  • PEBRE
  • NATA PER CUINAR (1 cullerada, nata al 35%)
  • OLI O.V.E ( 1 cullerada)
Elaboració (Temps estimat elaboració 25 minuts)
  • Posem un cassó amb aigua i sal a bullir.
  • Netegem i tallem la coliflor que necessitem, llavors ja la podem abocar a l'aigua del cassó i que es vagi fent uns 13 minuts.
  • Mentrestant agafem el préssec i el tallem en daus i reservem. Ens val tant en almívar com al natural.
  • Acabem de netejar el verat i el passem per aigua freda. Podem anar posant la planxa al foc per a que estigui ben calenta.
  • Treiem amb una escumadora la coliflor i la deixem en un got per triturar. La passem pel turmix i li afegim el punt de sal que ens agradi,5. Traiem amb una escumadora la coliflor i la deixem en un got per triturar. La passem pel turmix i li afegim el punt de sal que ens agradi, la nata i una mica d'oli d'o.v.e, que agafi una textura prou cremosa. Si ens queda espès podem anar jugant amb l'aigua de la seva cocció.
  • Afegim un polsim de pebre mòlt i de nou moscada. I reservem.
  • En la planxa ja ben calenta posem una mica de sal i disposem els filets de verat pel costat sense pell primer. Quan siguin ben fets els hi donem la volta.
  • Podem posar una altra paella al foc mentre s'acaba de fer el verat. Llavors hi posem dos gotes d'oli o.v.e i quan sigui ben calent hi posem els daus de préssec, i quan estiguin daurats afegim la salsa teriyaki, apaguem el foc i amb la calor residual deixem que s'acabi de fer.
  • Emplatem amb la crema de coliflor, el verat a la planxa i els daus de préssec per sobre.
Quins estris farem servir
  • Cassó
  • Paella
  • Plantxa
Consells
Si no tenim o no som usuaris d'aquesta salsa teriyaki, però si de soja doncs podem fer servir soja,
n´hi ha que té un punt dolç o baixa en sal simplement barrejem soja amb sucre i donarà un toc semblant.

Cuida't t'informa
Aquí us presentem un plat on gaudir del contrast dolç i sucós que ens proporciona el préssec acompanyat del sabor tant característic del verat amb una fina crema de col-i-flor i un toc japonès proporcionat per la salsa Teriyaki. Com veieu, un plat amb estil i contrastes que us animem a provar!
El verat és un peix blau (gras) ric en Omega-3 que presenten propietats saludables com ajudar a regular els nivells de colesterol i pressió arterial.
La fruita en almívar (en aquest cas, el préssec), és una tècnica de conservació de la fruita que ens permet gaudir del seu consum fora de temporada. La fruita en almívar és una fruita molt dolça i sucosa ja que tècnica consisteix en coure la fruita un cop pelada en un almívar d'aigua i sucre.

Cuida't cuinant recepta núm. 20

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly