6 d’abr. 2014

Xili amb carn

Un plat de fesols estofats molt diferent i atrevit.

Ei per cert! La salsa Worcestershire és més coneguda com la salsa perrins i no només  s’utilitza a la cuina com a ingredient per a la elaboració de molts plats sinó també  és un ingredient de molts còctels com el Bloody Mary.

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 25 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • Fesols (vermells,cuits de pot) 250,00 gr.
  • Pebrot vermell 1
  • Pebrot verd 1
  • Ceba mitjana (mitja)
  • Tomàquet (trossejat, natural o de llauna) 80,00 gr.
  • Carn picada de vedella 200,00 gr.
  • Brou vegetal 150,00 ml
  • Salsa Perrins
  • Salsa Tabasco
  • Alls 2
  • Comí
  • Pebre mòlt
  • Pebre vermell picant
  • Sal
  • Oli d'oliva verge (o.v.e)
  • Formatge ratllat
  • Nachos
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 15 minuts)
  • Netegem i tallem les verdures a daus. El tomàquet si el fem servir de llauna, ha de ser trossejat i no triturat.
  • Posem una paella al foc amb una cullerada d'oli o.v.e, aixafem els alls amb el ganivet i els posem a la paella.
  • Quan estigui calent l'oli i l'all hagi deixat el seu aroma, posem les verdures excepte el tomàquet i les ofeguem una mica.
  • Quan siguin tendres i tinguin color afegim la carn, la salpebrem, li afegim un punt de comí, la salsa "perrins", el pebre vermell picant i deixem que canviï de color, tot ja a foc fort.
  • Tot seguit afegim el tomàquet i ho sofregim tot alhora. Rectifiquem de sal i sucre si s'escau, i li afegim la salsa tabasco, unes gotes primer ; tastem i afegim un punt de picant amb el pebre vermell en pols. Si no en tenim, podem afegir uns dos bitxos petits d'aquests que venen en pot i són petits. Es pretén trobar un punt picant però sense ofendre.
  • Llavors afegim la quantitat de brou vegetal que vulguem, els fesols vermells i deixem que faci xup-xup. Recordem que els fesols ja són cuits i no és necessària una cocció perllongada.
  • Quan tinguem la textura, més o menys líquida del plat ja podem portar-lo a taula.
  • Emplatem i disposem per sobre una mica de formatge ratllat i els nachos per guarnir i fer-ho més genuí.
Quins estris farem servir
  • Paella
Consells 
Aquest no deix de ser un plat de fesols estofats però ens agraden altres formes de cuinar o influències, com aquest cas, que respon a una cuina TexMex o potser més identificada amb Sud-Amèrica. Tant és, la idea de la suavitat del fesol amb les verdures i amb el toc picant dóna un molt bon resultat, defugint de l'estofat típic, i a més molt ràpid de fer.
També es pot jugar amb el punt d'espès del plat amb més o menys brou, o bé fer servir brou de carn.  I si volem un punt interessant posem aquesta "sopa" dins un panet tipus frankfurt i gaudirem!!

Cuida't t'informa
Els fesols és un tipus de llegum ric en hidrats de carboni complexos, proteïnes, vitamines i minerals com el potassi, el ferro i el magnesi (important per als ossos).
El seu consum ens proporciona un efecte saciant, ideal per al control de pes.
Els fesols (i altres llegums) si els combinem amb cereals ens aporten una quantitat  de proteïnes superiors que si els consumim per separat.


Cuida't cuinant recepta Núm. 12

1 comentari:

  1. susana4/25/2014

    Demà farem aquest plat ja us explicaré la experiencia

    ResponElimina

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly