27 d’abr. 2014

Farcells de carabassó amb parmentier i salsa piquillo

Gaudireu d'aquest plat quant obriu el farcell de carabassó.

Ei per cert! La salsa piquillo es pot consumir en fred o calent i és ideal per acompanyar tant carn com peix!


  • Comensals: 4
  • Elaboració: 45 minuts
  • Dificultats: Mitja

Ingredients (per a 4 comensals)
  • CARABASSÓ (2 grans)
  • CARN PICADA (de vedella uns 300 grams)
  • PEBROT PIQUILLO (5 unitats en conserva)
  • CEBA (1 gran)
  • PURÉ DE PATATA (uns 80 grams, unes 4 cullerades soperes)
  • LLET DESCREMADA (un got sencer)
  • MANTEGA (una cullera de postre )
  • ALL (2 sense pelar)
  • VINAGRE MÒDENA (una cullerada sopera)
  • SUCRE MORÈ (dos cullerades de postre)
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 45 minuts)
  • Netegem els carabassons, i els tallem amb una mandolina perquè volem unes tires fines i regulars. Fem quatre talls per paquet i comensal. Salem i reservem, els deixem suar una mica
  • Tallem la ceba finament i la posem en una paella amb oli fins que quedi ben daurada.
  • Mentrestant es va fent la ceba posem en una altra paella una mica d'oli amb els alls una mica aixafats però no pelats. Quan quedi aromatitzat l'oli afegim els pebrots amb una mica del seu suc de conserva. En dos minuts afegim les cullerades de vinagre de mòdena i les de sucre morè i deixem a foc baix, sense perdre tot el líquid. Llavors ho passem tot pel turmix que quedi fi i tornem a posar a la paella si volem que redueixi una mica més.
  • Encenem el forn i el posem a 180 o 200 graus.
  • Quan la ceba estigui ben daurada hi afegim la carn picada que quedi rostida i salpebrem tot, afegint alguna herba aromàtica que ens agradi.
  • Disposem els talls de carabassó de dos en dos i en creu. Llavors els farcim amb la carn i tanquem els farcells. Ho posem en una safata i ho acabem de fer al forn, durant uns 7-8 minuts.
  • Aprofitem i posem la llet en un cassó i la portem al bull, llavors la retirem, li posem sal i pebre, els flocs de puré i anem trobant la textura desitjada. Al final li afegim una nou de mantega per donar el punt ideal. També anem calentant una mica si cal la salsa de piquillo.
  • Emplatem amb el puré de patata, el farcell i la salsa de piquillo i una mica de julivert o altra herba que ens agradi.
Quins estris farem servir
  • Paella
  • Forn
  • Mandolina
  • Cassó
Consells
Si volem un color més viu del farcell podem passar-los per una paella o una planxa ben calents i amb una mica d'oli.
Si fem més talls i ens sobren els podem fer servir per una truita, tallats en trocets i per un puré, o per guarnir una sopa o un tall de carn
Els farcells poden ser tan grans com vulguem, i si no tenim carabassons grans doncs posem-hi més talls 3x3 per exemple.

Cuida't t'informa
El carabassó conté un alt contingut en vitamina C important per al bon funcionament del nostre organisme, antioxidants i minerals com el potassi important per evitar les rampes i el magnesi.
El carabassó és de fàcil digestió, té propietats diürètiques i un baix contingut calòric, per tant és molt adient inclou-re’l en els àpats per controlar el pes.

Cuida't cuinant recepta núm 16

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly