Ei per cert! Els grecs ja aconsellaven la col per curar malalties i els romans la utilitzaven com a remei pels transtorns intestinals i per augmentar la producció de llet en les dones embarassades.
|
|
|
- Col (4 fulles mitjanes o grans)
- Carn picada (de vedella)300,00 gr.
- Puré de patata (flocs) uns 60,00 gr.
- Pernil en daus 20,00 gr.
- Ceba (1 o mitja, tipus "figueres" )
- Llet (uns dos gots de llet descremada)
- Mantega (1 cullera de postre)
- All
- Oli
- Sal
- Pebre vermell
- Vi negre
Elaboració
- Triem unes fulles de col mitjanes o grans i les netegem.
- Pelem i tallem finament la ceba i la ofeguem en una paella amb una mica d'oli.
- Portem al bull aigua amb sal en un cassó o olla petita i escaldem les fulles de col uns 3 minuts i reservem.
- Quan la ceba estigui rosada ja podem afegir la carn picada, la salpebrem i quan tingui una mica de color podem afegir una mica de vi negre o altre licor com conyac i deixem reduir.
- Posem la llet en un altre cassó i la portem al bull. Quan arrenqui parem el foc i afegim els flocs de patata i una cullerada de postre, de mantega i remenem fins que quedi lligat. Podem variar la quantitat de flocs segons la textura desitjada, més o menys espesa.
- Agafem les fulles de col i traiem el "nervi" que és més dur i pot dificultar donar la forma de farcell. Llavors amb una cullera sopera agafem part de la carn, la disposem al mig de la fulla de col i anem embolicant fins tenir el nostre farcell. Així amb la resta de fulles i farcit.
- En una paella tirem unes gotes d'oli, i al moment pelem i tallem els alls finament, llavors els afegim a la paella amb un polsim de pebre vermell i els daus de pernil. Amb un cop de calor quedarà tot saltat i llest per servir.
- Emplatem amb la base de puré, el farcell i l'oli amb all, pebre vermell i pernil per sobre.
Consells
En aquest cas hem fet servir col arrissada que té un to més verdós i un gust molt intens també.
Cuida't t'informa
La col és una verdura rica en vitamines i minerals com el potassi, el calci, el ferro, àcid fólic (molt important per a les embarassades), vitamina C. És una verdura molt estudiada i s’ha vist que tant la col com les seves variants (col de brusel·les, lombarda, col·i·flor…) tenen molts beneficis per millorar la salut, un dels més importants a destacar és que té propietats favorables sobretot per combatre el càncer o fer-ne prevenció.
Cuida't cuinant recepta Núm. 11
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.