3 d’abr. 2014

Farcells de col amb carn picada

És una forma més divertida de menjar la col sobretot pels més petits ja que s'allunya de la verdura amb patata bullida tant recurrent.

Ei per cert! Els grecs ja aconsellaven la col per curar malalties i els romans la utilitzaven com a remei pels transtorns intestinals i per augmentar la producció de llet en les dones embarassades.
  • Comensals: 2
  • Elaboració: 20 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients
  • Col (4 fulles mitjanes o grans) 
  • Carn picada (de vedella)300,00 gr.
  • Puré de patata (flocs) uns 60,00 gr.
  • Pernil en daus 20,00 gr.
  • Ceba (1 o mitja, tipus "figueres" )
  • Llet (uns dos gots de llet descremada)
  • Mantega (1 cullera de postre)
  • All
  • Oli
  • Sal
  • Pebre vermell
  • Vi negre
Elaboració
  • Triem unes fulles de col mitjanes o grans i les netegem.
  • Pelem i tallem finament la ceba i la ofeguem en una paella amb una mica d'oli.
  • Portem al bull aigua amb sal en un cassó o olla petita i escaldem les fulles de col uns 3 minuts i reservem.
  • Quan la ceba estigui rosada ja podem afegir la carn picada, la salpebrem i quan tingui una mica de color podem afegir una mica de vi negre o altre licor com conyac i deixem reduir.
  • Posem la llet en un altre cassó i la portem al bull. Quan arrenqui parem el foc i afegim els flocs de patata i una cullerada de postre, de mantega i remenem fins que quedi lligat. Podem variar la quantitat de flocs segons la textura desitjada, més o menys espesa.
  • Agafem les fulles de col i traiem el "nervi" que és més dur i pot dificultar donar la forma de farcell. Llavors amb una cullera sopera agafem part de la carn, la disposem al mig de la fulla de col i anem embolicant fins tenir el nostre farcell. Així amb la resta de fulles i farcit.
  • En una paella tirem unes gotes d'oli, i al moment pelem i tallem els alls finament, llavors els afegim a la paella amb un polsim de pebre vermell i els daus de pernil. Amb un cop de calor quedarà tot saltat i llest per servir.
  • Emplatem amb la base de puré, el farcell i l'oli amb all, pebre vermell i pernil per sobre.
Consells
En aquest cas hem fet servir col arrissada que té un to més verdós i un gust molt intens també.

Cuida't t'informa
La col és una verdura rica en vitamines i minerals com el potassi, el calci, el ferro, àcid fólic (molt important per a les embarassades), vitamina C. És una verdura molt estudiada i s’ha vist que tant la col com les seves variants (col de brusel·les, lombarda, col·i·flor…) tenen molts beneficis per millorar la salut, un dels més importants a destacar és que té propietats favorables sobretot per combatre el càncer o fer-ne prevenció. 

Cuida't cuinant recepta Núm. 11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly