Ei per cert!! I avui, us animem a veure la pel·lícula "El secreto de la calabaza mágica"
|
|
|
Ingredients (per a 2 comensals)
- lluç (filet 2-4 unitats),
- Carbassa 200 gr,
- Espàrrecs frescos (5 unitats per rotllet),
- Cacauets 40,00 gr.
- Juliverts
- 1 dent d'all
- Vi blanc
- Mantega (una cullerada de postre)
- Sal
- Oli verge d'oliva (o.v.e)
Elaboració (temps estimat de preparació uns 20 minuts)
- Pelem i trossegem a daus la carbassa.
- Agafem uns quants cacauets, una mica de julivert picat, mig all i unes gotes d'oli o.v.e i fem una picada. També afegim una mica de vi blanc, fins que quedi una pasta prou densa però que es pugui untar.
- Netegem i pelem una mica els espàrrecs, traient les fulles dels costats i tallant la base (part blanquinosa) que és basta i els deixem amb una mida d'uns 10 cm.
- Posem un cassó amb aigua i sal i el portem al bull. Quan arrenqui hi escaldem les puntes d'espàrrec, 1'5 min. Les retirem i les passem per aigua freda, per tallar la cocció i quedin al' dente.
- En un altre cassó posem també una mica d'aigua amb sal i una fulla de llorer i afegim els daus de carbassa per a que es coguin.Quan estiguin fets els passem pel turmix. Si volem espessir una mica el puré podem afegir una mica de flocs de patata o bé triturar-hi una patata bullida que ens hagi pogut sobrar d'un àpat del dia o nit anterior.
- Salpebrem el filet (prèviament descongelat) li apliquem la pasta de cacauet. Fem el rotlle i ho lliguem amb un escuradents. Els col·loquem en una safata pel forn.
- Amb el forn prèviament escalfat i a uns 180-190 graus posem els filets uns 12 minuts. Quan estiguin gairebé fets posem dins els rotlles les puntes d'espàrrec, perquè agafin calor.
- Acabem el puré de carbassa calentant-lo una mica afegint una nou de mantega i ja podem disposar a la base del plat.
- Emplatem amb la base de puré i el rotlle per damunt. Si s'escau podem afegir unes gotes d'oli per damunt del rotlle.
Quins estris farem servir
- Cassó,
- safata i
- forn
Consells
La ració pot anar amb un o dos rotlles ja que el plat es prou lleuger.
El puré el podem enriquir amb aromes que ens agradin o complementar amb patata com hem comentat.
La part ens pugui sobrar dels espàrrecs no la llencem, la reservem per fer algun farcit o per una crema, per pasta o arròs.
Cuida't t'informa
La carbassa és una verdura dolça, poc calòrica, rica en vitamines i minerals. Conté betacarotens i folats (responsable del seu color),
és de fàcil digestió i molt recomanable el seu consum en casos de diarrea. Tot i que és una verdura dolça pot estar present en dietes de control de
pes i en l'alimentació de persones amb diabetis.
Cuida't cuinant recepta Núm. 13
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.