10 d’abr. 2014

Rotlles de lluç amb farça de cacauet i espàrrecs amb puré de carbassa

Una combinació deliciosa i atrevida el lluç amb el puré de carbassa.

 Ei per cert!! I avui, us animem a veure la pel·lícula "El secreto de la calabaza mágica"

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 20 minuts
  • Dificultats: Fàcil



Ingredients (per a 2 comensals)
  • lluç (filet 2-4 unitats), 
  • Carbassa 200 gr, 
  • Espàrrecs frescos (5 unitats per rotllet),
  • Cacauets 40,00 gr. 
  • Juliverts 
  • 1 dent d'all
  • Vi blanc 
  • Mantega (una cullerada de postre) 
  • Sal 
  • Oli verge d'oliva (o.v.e)
Elaboració (temps estimat de preparació uns 20 minuts)
  • Pelem i trossegem a daus la carbassa.
  • Agafem uns quants cacauets, una mica de julivert picat, mig all i unes gotes d'oli o.v.e i fem una picada. També afegim una mica de vi blanc, fins que quedi una pasta prou densa però que es pugui untar.
  • Netegem i pelem una mica els espàrrecs, traient les fulles dels costats i tallant la base (part blanquinosa) que és basta i els deixem amb una mida d'uns 10 cm.
  • Posem un cassó amb aigua i sal i el portem al bull. Quan arrenqui hi escaldem les puntes d'espàrrec, 1'5 min. Les retirem i les passem per aigua freda, per tallar la cocció i quedin al' dente.
  • En un altre cassó posem també una mica d'aigua amb sal i una fulla de llorer i afegim els daus de carbassa per a que es coguin.Quan estiguin fets els passem pel turmix. Si volem espessir una mica el puré podem afegir una mica de flocs de patata o bé triturar-hi una patata bullida que ens hagi pogut sobrar d'un àpat del dia o nit anterior.
  • Salpebrem el filet (prèviament descongelat) li apliquem la pasta de cacauet. Fem el rotlle i ho lliguem amb un escuradents. Els col·loquem en una safata pel forn.
  • Amb el forn prèviament escalfat i a uns 180-190 graus posem els filets uns 12 minuts. Quan estiguin gairebé fets posem dins els rotlles les puntes d'espàrrec, perquè agafin calor.
  • Acabem el puré de carbassa calentant-lo una mica afegint una nou de mantega i ja podem disposar a la base del plat.
  •  Emplatem amb la base de puré i el rotlle per damunt. Si s'escau podem afegir unes gotes d'oli per damunt del rotlle.
Quins estris farem servir
  • Cassó,
  • safata i
  • forn
Consells

La ració pot anar amb un o dos rotlles ja que el plat es prou lleuger.
El puré el podem enriquir amb aromes que ens agradin o complementar amb patata com hem comentat.
La part ens pugui sobrar dels espàrrecs no la llencem, la reservem per fer algun farcit o per una crema, per pasta o arròs.

Cuida't t'informa

El lluç és un peix blanc amb baix contingut de greixos i calories molt recomanable en dietes de control de pes. 
La carbassa és una verdura dolça, poc calòrica, rica en vitamines i minerals. Conté betacarotens i folats (responsable del seu color), és de fàcil digestió i molt recomanable el seu consum en casos de diarrea. Tot i que és una verdura dolça pot estar present en dietes de control de pes i en l'alimentació de persones amb diabetis.


Cuida't cuinant recepta Núm. 13

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly