17 de març 2014

Bacallà amb espinacs, soubise i daus de pernil

Per la recepta és tant apte un bacallà fresc com congelat, aquest ja el trobarem dessalat i en talls regulars.

Ei per cert! Els espinacs no contenen tanta quantitat de ferro com la majoria de gent es pensa! Us animem a posar en el buscador popeye+espinacs+ferro.

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 20 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • Bacallà 250,00 gr. 
  • Espinacs 125,00 gr. 
  • Farina de Blat de moro 10,00 gr. 
  • Llet descremada 200,00 ml. 
  • Ceba tendre 1,00 unitats 
  • Pernil en daus 40,00 gr. 
  • Oli verge 
  • Sal
  • Pebre blanc 
  • Nou moscada  
Elaboració (Temps estimat elaboració 20 minuts) 
  • Posem aigua amb sal a bullir; quan arrenqui el bull escaldem els espinacs i ràpidament els traiem i posem a escórrer
  • Tallem a brunoise la ceba i la potxem amb dos gotes d'oli. Quan estigui daurada li afegim una mica de llet. La resta la barregem  amb una mica de farina de blat de moro (maizena). Traiem del foc la ceba potxada i la llet i ho passem pel turmix. Quan estigui fi ho tornem a posar al caçó al foc i llavors hi afegim la llet freda barrejada amb la farina. Anem removent fins que sigui espès. Ho salpebrem i ratllem la nou moscada.
  • Mentrestant hem posat una planxa al foc i quan sigui calenta anem fent el bacallà pel costat sense pell. Li donem la volta quan el bacallà hagi canviat de color "transparent" a un color blanc més intens, anacarat.
  • Escorrem tant com vulguem els espinacs i els premsen amb les mans.
  • Emplatem amb la base d'espinacs, el bacallà damunt i per sobre napem amb la soubise.
  • Finalitzem amb els daus de pernil per damunt de la salsa.
Consells 
La soubise és una variant de la beixamel en la que afegim ceba, tot i que aquesta l'hem alleugerat, espessint-la amb "maizena" i no pas amb una roux (mantega i farina de blat) i fent servir llet descremada.
Als espinacs els hi podem afegir unes panses, i /o unes gotes d'oli per fer-les més untuoses.
El pernil el podem posar tant fresc com passat per la paella.

Cuida't t'informa
El bacallà és un peix blanc ideal per dietes d’aprimament pel seu baix contingut en greixos. És ric en omega 3 que ajuda a reduir el colesterol en sang. El bacallà està indicat en dones embarassades o lactants ja que les necessitats de la ingesta de iode augmenten.

Els espinacs són una bona font de vitamines, minerals i fibra. Són rics en vitamina B9 (àcid fòlic) el qual té un paper molt important en la formació de cèl·lules sanguínies,  per això és tan recomanable en dones embarassades. Conté vitamina K (vitamina de la coagulació o antihemorràgica). Rics en vitamina A molt important pel sistema immunològic i la pell. 

Cuida't cuinant recepta Núm. 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly