30 de març 2014

Rodanxa de salmó amb pebrot tricolor, xampinyons i nyoqui de pesto

És un plat molt colorit i saborós, molt complet en boca quan ho barrejem tot.

Ei per cert! El cultiu dels xampinyons va néixer a França al voltant del 1650 i es diu que es van descobrir quan tapaven el fem de les cavalleries amb sorra.
  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals) 
  • Salmó (2 rodanxes) d'uns 400,00 gr.
  • Pebrot (vermell,verd i groc) 80,00 gr.
  • Xampinyò (laminat fresc) 80,00 gr.
  • Nyoquis 60,00 gr.
  • Salsa pesto (1 cullerada cafè) uns 6 gr.
  • Oli O.V.E
  • Sal (en escames)
  • Pebre mòlt
  • Herbes provençals
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts)
  • Tallem a fines i llargues tires la quantitat de pebrot que vulguem, una mica de cada color i reservem. 
  • Posem en un cassó aigua amb sal i ho posem a foc mig. Alhora posem una planxa a foc fort.
  • Agafem el pebrot i el posem amb una punta de sal al microones uns dos minuts. Quan quedi tou el traiem i llavors el passem per la planxa, que ja estarà ben calenta, amb unes gotes d'oli i ho saltegem. Quan sigui una mica daurat el retirem.
  •  A la mateixa planxa o bé en una altra paella amb unes gotes d'oli saltegem els xampinyons, afegim una punta de sal i un polsim d'espècies (herbes provençals, hem fet servir). I reservem.
  •  Llavors pugem el foc del cassó fins al bull i al mateix temps ja podem posar les rodanxes de salmó a la planxa. No és necessari afegir oli. Les deixem fer uns dos minuts aprox. per banda. Quan estiguin a punt els hi afegim la sal en escames i una mica de pebre mòlt (si és acabat de moldre, directament amb el molinet, millor).
  • Un cop l'aigua bull fem els nyoquis. Quan surin els traiem, els escorrem i posem dins un bol. Agafem una mica de salsa pesto amb una cullereta de cafè o postre i remenem.
  • Emplatem amb la base de tires de pebrot de colors, el salmó salpebrat per damunt, uns quants de xampinyons i els nyoquis repartits pel plat.
Quins estris farem servir 
  • Cassó
  • Paella
  • Planxa
Consells

És important no excedir-nos amb el pesto donat que sol ser una salsa potent i en aquest cas només busquem un punt aromàtic per guarnir aquesta "patata" (nyoqui) i que compagini amb el dolç del pebrot i amb el salmó com a protagonista. Aquest pesto l'hem adquirit al supermercat amb la curiositat que no porta all fet que facilita la seva combinació.

Cuida't t'informa

El xampinyó és un dels fong més consumits, que es pot menjar tan cru com cuit ideal per acompanyar nombrosos plats. És un aliment poc calòric, diürètic, ric en vitamines i minerals i en fibra.
Entre les nombroses propietats podem dir que els xampinyons milloren el nostre sistema immunitari, ajuden a reduir els nivells de colesterol i tenen un efecte saciant important pel control de pes.


Cuida't cuinant recepta Núm. 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly