Ei per cert! El gingebre present en la beguda ginger ale, se li atribueixen infinitats de propietats terapèutiques com analgèsic, antihistamínic, astringent, aromàtica...
|
|
|
- Brou vegetal (Brick 500ml, 2-3 gots)
- Pollastre 150,00 gr. (2-3 filets de pit)
- Pastanaga 1 mitjana
- Ceba tendra 1 o mitja
- Col 1 - 2 fulles
- Surimi 3 barretes
- Salsa soja
- Gingebre (en pols o fresc)
- Pasta cabell d'angel (fideus fins)100,00 gr.
- Sal
- Oli extra verga d'oliva (o.v.e.)
- Tallem la ceba i les fulles de col en juliana.
- La pastanaga, un cop pelada, tallem a tires amb un pelador i reservem.
- Posem dos gotes d'oli o.v.e en una paella i quan sigui ben calenta i posem el pit filetejat. El salpebrem i fem just que agafi color i el traiem. Llavors el tallem tant en daus o bé en tires, com més ens agradi.
- En un cassó posem una mica de brou (fem servir de brick o un que ja tinguem fet d'abans amb verdures) i alhora les verdures abans tallades a foc mig, que es vagi fent. Ens interessa tallar fines les verdures i que es coguin una mica.
- Quan siguin tendres, uns 5 min., afegim el cabell d'àngel o fideu fi, el que hi cap en una ma per cada comensal. Seguit posem també el pollastre i que arrenqui una mica el bull. En 4-5 min. més aprox estarà fet.
- Quan la pasta sigui quasi feta afegim el pollastre tallat, amb el suc que pugui despendre, una mica de gingebre en pols, unes gotes de salsa de soja i el surimi tallat.
- Amb l'últim cop de calor tot estarà fet i llest per servir.
Les verdures tallades ben fines en juliana es faran molt ràpid igualment passa amb la pasta. Aquest plat, com tots, val també pels petits de la casa. Si aquests són més reticents a les verdures, podem passar-les pel turmix quan són cuites i tornar-les a posar a la sopa, quedant dissimulades i conservant totes les propietats.
Tastem i controlem el punt de soja, si és massa salat afegim un punt d'aigua.
Aquesta recepta accepta qualsevol altre punt com brots de soja, gambetes, carn picada, bolets, etc.
Si voleu ser originals podeu fer servir fideus d'arròs tot i que el cabell d'àngel és més fàcil de tenir-ne al rebost.
Cuida't t'informa
El pollastre és
un aliment que sol estar present en l’alimentació de les persones que porten
una dieta equilibrada o de control de pes. És una carn d’au de fàcil digestió i
que conté pocs greixos. Per tal de reduir l’aport calòric s’ha de consumir
sense pell.
El surimi, cada
cop més consumit, és ric en omega-3, proteïnes i que ens proporciona poques
calories perquè té un contingut baix en greix (ideal en dietes per control de
pes). És un aliment que es troba present en els plats dels més petits i dels
més grans ja que és de fàcil digestió i masticació.
Ei per cert! El
gingebre present en la beguda ginger ale, se li atribueixen infinitats de
propietats terapèutiques com analgèsic, antihistamínic, astringent,
aromàtica...
Cuida't cuinant recepta Núm. 9
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.