16 de març 2014

Llonzes de porc amb pebrot, pastanaga i oli vermell

Plat que combina les verdures (hortalisses) amb la proteïna (de la carn), podem arrodonir-ho amb mitja llesca de pa de pagès, o de pa multicereals.

Ei per cert! Tenir pebrots (de fer alguna cosa) és atrevir-se a fer alguna cosa poc correcta.

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil


Ingredients (per a 2 comensals)

  • Costelles de porc 2 unitats 
  • Pebrot vermell 0,25 unitats 
  • Pastanaga 0,50 unitats 
  • Oli verge 
  • Sal escames 
  • Pimentó dolç i picant 
Elaboració  (Temps estimat elaboració 15 minuts)
  • Tallem el pebrot vermell en juliana, en tires tant llargues i fines com puguem 
  • Pelem la pastanaga i la tallem amb el pelador 
  • Posem al microones el pebrot i la pastanaga fins que siguin tendres 
  • Barregem l'oli (una cullerada sopera) amb el pimentó (dolç i picant, D.O de la Vera millor) en un bol Posem una paella o una planxa de ferro al foc, quan sigui ben calenta posem les llonzes fins que siguin ben fetes Podem posar unes gotes d'oli. 
  • Quan les llonzes estiguin a punt, posem el bol de l'oli al microones i el calentem una mica, o bé o fem en una paella 
  • En l'últim moment també podem passar de nou les verdures per la planxa on em fet les costelles per donar-li un cop de calor 
  • Emplatem les llonzes amb una mica de sal en escames per sobre, les verdures per sobre i amb l'oli vermell el repartim per sobre i deixem unes gotes pel plat també per decorar
Consells 
Les costelles amb os són més gustoses. EL pimentó de la vera donarà color, sabor i un aroma a fumat ideal. Podem substituir les llonzes de porc per cap de llom o costelles de xai.

Cuida't t'informa
Plat molt gustós cuinat amb poc oli que juntament amb les verdures farà que el nostre paladar pugui gaudir d’una orquestra de sabors i textura.
La carn de porc és una bona font de proteïnes tot i que també és rica en greixos i per això s’ha de  fer un consum més limitat.
És un plat ric en vitamina A (proporcionada per la pastanaga) que ens protegeix contra el càncer, va molt bé per problemes de visió i per la pell.

El pebrot destaca pel seu alt contingut en vitamina C tot i que es perd durant el procés de cocció. Té poder antioxidant perquè conté vitamina E i ens ajudar a prevenir l’envelliment.


Cuida't cuinant recepta Núm. 2

1 comentari:

  1. Susana4/23/2014

    Va quedar molt bo. No ens vam recordar de fer foto. Portavem gana jajajaa. Gràcies! !

    ResponElimina

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly