23 de març 2014

Niu de mongeta tendra amb tataki de tonyina, nyoquis i salsa piquillo


Plat que combina l’estil japonès amb un toc italià proporcionat pels nyoquis i el vinagre de mòdena.

Ei per cert! Aquí teniu un altra manera de menjar mongeta fugint del típic plat de mongeta bullida amb patata!

  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • Bajoca (perona /plana) 80,00 gr.
  • Tonyina (2 talls de llom fresc o congelat) 200,00 gr.
  • Pebrot piquillo (en conserva) 4,00 unitats
  • Nyoquis de patata 80,00 gr.
  • All 1 unitat
  • Vinagre de Mòdena
  • Sucre
  • Oli oliva verge (o.v.e)
  • Sal
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts) 
  • En un cassó posem aigua i sal i portem a ebullició. Mentrestant netegem i tallem les mongetes tendres. Quan l'aigua estigui bullint escaldem les mongetes uns 2 -3 minuts que quedin al dente, les retirem i passem per aigua freda i reservem.
  • En un altre cassó també posem aigua i sal per bullir els nyoquis.
  • En una paella posem els piquillos amb una mica del seu líquid de conserva amb un all sencer aixafat, una cullerada de sucre i una mica de vinagre de mòdena. Ho coem una estona i llavors retirem l'all i ho passem pel turmix i de nou a la paella a foc molt baix, just per mantenir calenta aquesta salsa. Tastem-la i rectifiquem de sal o sucre.
  • Amb el cassó amb l'aigua bullint fem els nyoquis uns 3 minuts i alhora amb la planxa ben calenta fem la tonyina, la farem per banda i banda 20 segons ja que volem un punt on l'interior estigui poc fet.
  • Els nyoquis els retirem i els posem a escòrrer.
  • Emplatem muntant un niu de mongeta amb la tonyina per sobre (podem servir-la en talls més petits) posem un punt de sal en escames, després la salsa de piquillo i finalment els nyoquis.
Consells
El punt de la tonyina dependrà del gruix del tall però la idea és que quedi cru per dins amb el seu color intens; tot i que això va al gust de cadascú. Si no és congelat és més recomanable fer bé la tonyina per a evitar infeccions parasitàries. També podem marinar la tonyina amb soja o teriyaki abans de posar-la a la planxa.
Els nyoquis estaran llestos per servir quan hagin pujat "surant". Si volem els podem barrejar amb la salsa de piquillo i no servir-los per separat, però d'aquesta manera que suggerim tenim més color al plat.

Cuida't t'informa
La tonyina és un peix blau (gras) amb un alt contingut en omega-3 i un alt contingut de proteïnes d’alt valor biològic, inclús superior a les de la carn. Degut a la seva composició nutricional és un peix que ens aporta beneficis per la salut molt recomanables. Conté vitamines del grup B, vitamina A, D, i minerals com el fòsfor, magnesi, ferro..
La mongeta és una hortalissa que molt utilitzada en dietes d’aprimament ja que ens aporta poca calories i és rica en fibra. A més a més és rica en vitamines i minerals.

Cuida't cuinant recepta Núm. 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly