20 de març 2014

Carxofa i sardina amb parmentier i daus de pernil al moscatell

La sardina és ideal perquè ens aporta el sabor intens del peix blau alhora que és fàcil de tractar i econòmica.

Ei per cert! Si un vi s’anomena moscatell serà vi dolç i si és muscat serà un vi sec.


  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil

Ingredients (per a 2 comensals)
  • Carxofa (mitjana o gran) 2,00 unitats
  • Sardina (grans per filetejar)4,00 unitats 
  • Puré patata (instantani en flocs) 20,00 gr. 
  • Llet descremada (un got) 180,00 ml 
  • Mantega (mitja cullera sopera) 20,00 gr. 
  • Pernil (en daus) 80,00 gr. 
  • Moscatell 
  • Oli oliva verge (o.v.e)
  • Sal
  • Pimentó dolç en pols (per decorar)
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts) 
  • Pelem les carxofes i deixem només la part més tendra, seguidament les tallem en quarts i les posem a coure amb aigua i sal. Quan estiguin fetes les retirem i deixem escórrer.
  • Netegem les sardines sota l´aixeta per treure-li les escames i les filetegem.
  • Posem una planxa a foc fort per les sardines. Mentrestant agafem un cassó, li aboquem la llet amb una punta de sal i ho portem a punt d'ebullició. Quan arrenqui el bull parem el foc.
  • Quan haguem parat el foc de la llet anem afegint flocs de patata i anem remenant fins aconseguir la consistència ideal. Li afegim una nou de mantega que es vagi desfent alhora que anem lligant el puré. Si és necessari afegim una mica més de flocs. Li podem posar una punta de pebre blanc en pols i una mica de nou moscada també en pols. I reservem.
  • Seguidament podem posar els filets de sardina a la planxa primer per la part sense pell; si volem podem posar una una gota d'oli o.v.e abans a la planxa. I fem per les dos bandes.
  • En altra paella ben calenta deixem els daus de pernil que agafin color i li aboquem un bon raig de moscatell o un vi dolç que tinguem, ja que obtindrem contrast dolç-salat. I retirem.
  • Emplatem amb la base de puré les carxofes per damunt, seguit les sardines i per sobre el pernil.
Consells
A les carxofes que hem reservat al principi els hi podem donar un cop de micro o bé mentres fem les sardines posar-les en un costat de la planxa, però no molta estona perquè no quedin massa seques.
Hem volgut compaginar el salat del pernil i el dolç del licor que li donarà un punt caramelitzat és per això que podem fer servir qualsevol altre com un P.X , un Oporto o un vermut de pagès. Aquests si volem els podem reduir i fer-ne un caramel (afegint-li sucre a la reducció) per decorar aquest i altres plats ja que ho podrem reservar a la nevera.

Cuida't t'informa
La carxofa és molt útil en dietes aprimament ja que conté poques calories i és molt diürètica. Conté vitamines del grup B, vitamina A i E (antioxidants) i minerals com potassi, magnesi, calci. Té un alt contingut en fibra important per a baixar o equilibrar els nivells de glucosa en sang en cas de diabetis i també redueix l'estrenyiment.

La sardina és un peix blau (gras) que conté omega-3, ric en vitamines liposolubles com ara la D (afavoreix l'absorció del calci), A, E i del grup B (B12 I B1) i minerals com el calci (molt important per als ossos I dents), iode, fòsfor, ferro, magnesi.

Cuida't cuinant recepta Núm. 6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly