19 de març 2014

"Mil fulls" de llenties amb verdures i musclos

Plat molt complet on combinem: verdures, llegum o marisc en diferents textures.

Ei per cert! El creador de la salsa tabasco (Edmund Mcllhenny) utilitzaba ampolles de colònia per a distribuir la salsa als seus familiars i amics.


  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil



Ingredients (per a 2 comensals)
  • Llenties (pardines cuites de pot)120,00 gr. 
  • Ceba tendra 0,50 unitat 
  • Pebrot vermell 20,00 gr.
  • Tomàquet deshidratat 6,00 unitats 
  • Musclos (al natural de llauna) 16,00 unitats 
  • Carabassó 80,00 gr. 
  • Oblea (fresques)6,00 unitats 
  • Oli d'oliva verge extra (oli o.v.e)
  • Vinagre
  • Tabasco
  • Sal
  • Orenga
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts) 
  • Tallem el carabassó amb mandolina o a mà ben fi. Salem i deixem suar una mica.
  • Hidratem els tomàquets amb aigua tèbia uns 20 minuts, després l'assequem i el posem en oli oliva verge extra tallat a tires fines.
  • Tallem petit, en brunoise, la ceba tendra i el pebrot vermell (quantitat al gust). Ho barregem amb les llenties de pot ja esbandides. Posem al punt de sal i li afegim un rajolí d'oli o.v.e i unes gotes de tabasco i una mica de vinagre.
  • Posem una paella o planxa al foc per fer el carabassó. El marquem i el traiem del foc.
  • Passem un pinzell amb una punta d'oli per ambdós costats de les oblees i les fem al microones, uns 50 segons per banda, fins que agafin color. Un cop fetes les retirem del plat i les disposem sobre un paper de cuina, per exemple. D'aquesta manera aconseguirem que quedin cruixents.
  • Emplatem amb la base d'oblea, les llenties amanides i aromatitzades també amb una mica d'orenga, per damunt el carabassó ben fi, i els musclos ja escorreguts. Així repetim l'operació amb la resta i finalitzem amb el tomàquet en oli per sobre de l'oblea i posem unes gotes d'aquest oli per damunt d'aquest "mil fulls" per donar aroma i sabor.
Consells
El tabasco és per a donar aquest punt picant però podem prescindir d'ell o bé afegir-ne un altre tipus de picant: bitxo, pasta wasabi o qualsevol altra salsa picant. Hem jugat amb les oblees per donar un punt cruixent a aquest plat, i amb el pebrot vermell per donar també un punt de dolçor i color. Pot ser un bon entrant per servir tebi o fresc, com és el cas.
Per a qui no li faci gràcia el pebrot pot canviar-ho per uns cherrys tallats a quarts per exemple.

Cuida't t'informa
Els musclos destaquen per la qualitat i consistència dura de la seva carn que juntament amb el cruixent dels mil fulls i sense deixar de banda les llenties de la recepta farà que experimenteu un contrast de textures i sabors molt ben trobats!
Els musclos són rics en ferro de fàcil absorció per tant és un bon complement en casos d’anèmia. És un aliment molt apreciat en dietes de control de pes ja que proporciona proteïnes d’alt valor biològic, conté poc greix i és baix en caloríes

Cuida't cuinant recepta Núm. 5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly