25 de març 2014

Mil fulls de sardina i guacamole


Es tracta d'un plat que qualsevol peix blau li queda molt bé.

Ei per cert! Si algú anyora el cilantre, fresc i picat, no ho dubteu, en la recepta clàssica hi ha de ser.
  • Comensals: 2
  • Elaboració: 15 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • Sardina (4 mitjanes-grans filetejades) 200,00 gr. 
  • Alvocat 1,00 unitats 
  • Pa de motlle 2 unitats 
  • Ceba tendra (1 o mitja) 
  • Tomàquet cherry 6 unitats 
  • Suc de mitja llima
  • Tabasco 
  • Salsa picant
  • Comí en pols 
  • Oli d'oliva verge extra (o.v.e)
  • Sal i pebre
Elaboració (Temps estimat elaboració 15 minuts) 
  • Traiem les escames i filetegem les sardines.
  • Tallem la ceba a brunoise (ben petita), pelem i tallem també ben petit l'alvocat, reservem la llavor.
  • Barregem la ceba tallada amb l'alvocat, ho salpebrem, li afegim almenys el suc de mitja llima, unes gotes de tabasco i si tenim alguna salsa de tomàquet picant també li podem afegir unes gotes. També li posem un punt de comí en pols. Tastem i si està al punt li fiquem la seva llavor i reservem al frigo.
  • Posem una planxa a calentar ben fort.
  • Agafem les llesques de pa de motlle i les aplanem, si tenim un corró millor si no, amb la mà sobre el taulell (que sigui net net) o bé amb ajuda de la base d'un plat o d'una paella (també ben nets). I ho posem a torrar.
  • Posem dos gotes d'oli (o.v.e) a la planxa i fem els filets de sardina. Els hi donem un punt de sal.
  • Traiem les llesques de la torradora i les tallem en dos meitats cadascuna; traiem del frigo el guacamole i li afegim els cherrys tallats per la meitat
  • Retirem del foc les sardines i muntem el plat: Base de torrada, una mica de guacamole, dos filets de sardina i repetim l'operació (torrada, guacamole i sardina)
Consells
La llavor es deixa amb el guacamole per les seves propietats antioxidants; si l'hem de reservar per més temps, no més de 2 dies perquè s'ennegreix i desllueix molt, fem-ho amb la llavor, al frigo i ben tapat. L'ideal és fer-ne al moment. Pel picant podem fer servir també una mica de bitxo ben picat si no tenim salsa Tabasco.
En aquest plat juguem amb els colors el verd , vermell el blau i plata. També amb els contrastes de textures del mantecós del guacamole amb el cruixent del torrat, com amb el fred i calent.

Cuida't t'informa
El alvocat és una de les fruites més calòriques degut a que conté un alt contingut de greixos; val a dir però que es tracten de greixos saludables (monoinsaturats) que aporten beneficis saludables ja que ens ajuden a reduir els nivells de colesterol i prevenir malalties cardiovasculars. 
És un aliment ric en moltes vitamines, minerals I substàncies antioxidants que ens protegeixen contra els radicals lliures.



Cuida't cuinant recepta Núm. 8

3 comentaris:

  1. Susana4/01/2014

    Esta es la primera receta que me ha llamado... jajaja porque me encanta el guacamole y las sardinas. Mañana comprare los ingredientes y sera mi comida!!! Nyam nyam!!! Quina salibera!!! Jajaja gracies parella!!

    ResponElimina
  2. Susana4/02/2014

    Buenisimo!!!!!! Espectacular i lo que me gusta a mi... mínimo tiempo en la cocina máximo rendimiento... tengo muchas ganas de probar el resto de las recetas!! Juan... felicidades!!!

    ResponElimina
  3. Susana4/02/2014

    Esta espectacular!!!! Es una combinacion que nunca se me hubiera ocurrido.. sinceramente buenisimo!!! Tengo ganas de probar el resto de recetas!!!

    ResponElimina

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly